28-10-2019

Kosten van een meditatie app.

Hoi,

Ik ben erg nieuwsgierig naar een bepaalde app die ik zelf gebruik. Deze app heet meditation moments. Ik ben nieuwsgierig wat deze app kost qua ontwikkeling. Met alle functies erop en eraan. Het lijkt mij niet heel ingewikkeld dus ben benieuwd wat dat nou kost.

Bedankt voor je vraag.

We hebben de app bekeken tot en met de betaalpagina. Als we kijken naar de features ziet het er redelijk straightforward uit. Onderstaand een opsomming van de features die de app volgens ons heeft. Op basis hiervan kunnen we een schatting maken voor wat betreft de kosten voor de ontwikkeling van een soortgelijke app.

De app heeft:

• Eenvoudig en duidelijk design
  • Registratie gebruiker d.m.v. email en toegestuurde pincode
  • Meditaties onderverdeeld in categorieën
  • Per categorie verschillende momenten met daarbij weer keuze uit verschillende tijdsduur per meditatie
  • Mogelijkheid tot het aangeven van favoriete momenten en een menu-optie om naar je favorieten te springen
  • Mogelijkheid tot het luisteren naar luisterboeken
  • Download naar je device van een Meditatie zodat je ook offline kan luisteren
  • Profiel, waar je feedback/vragen/bug-reports kan achterlaten
  • Mogelijkheid tot het toestaan van notifications
  • Betaalpagina met terugkerende en een eenmalige (lifetime) betaling

Wat we voor nu even niet hebben meegenomen is

• De Apple HealthKit integratie

Niet inzichtelijk maar ongetwijfeld is er een ‘admin-omgeving’ waar de beheerder van de applicatie meditaties, categorieën, luisterboeken, gebruikers en notificaties en dergelijke kan beheren. Deze omgeving is naar alle waarschijnlijkheid een web-applicatie.

Op basis van bovenstaande features en uitgaande van een gelijksoortig ontwerp komen wij op een volgende grove schatting uit:

• Bouw van de applicatie (iOS en Android plus admin-omgeving): tussen de 20.000 en 25.000 Euro exclusief BTW
  • Hosting kosten van de audiofiles, andere bestanden en admin-omgeving: tussen de 50 en 100 Euro exclusief BTW per maand, (schatting op basis van ongeveer 10.000 dagelijkse gebruikers die 15 minuten aan meditatie momenten beluisteren)

Super. Bedankt voor het uitgebreide antwoord. Was erg nieuwsgierig en het is helemaal helder nu